Met enige trots

Met enige trots mag ik jullie melden dat er vorige week, na vier jaar proberen, eindelijk een artikel gepubliceerd werd in de Scandinavion Journal of Occupational Therapy over de thesis waar ik in de laatste twee jaar van mijn opleiding kinesitherapie aan gewerkt heb met twee collega-studenten.

In het artikel wordt onze studie ‘De effectiviteit van schrijfmotorische therapie’ besproken. 31 kinderen uit het eerste of tweede leerjaar kregen gedurende 7 weken één uur schrijfmotorische therapie aangeboden. Tijdens de therapie werd zeer veel aandacht besteed aan de motivatie van het kind door middel van de ‘Ik kan het‘-methode. Hierbij gaat het kind mee op zoek naar geïndividualiseerde doelstellingen, kiest het supporters die hem kunnen helpen, plant het mee de oefenmomenten en kan het meebeslissen over een feestje nadien (want ja, als je iets heel moeilijk leert, mag dat gevierd worden!!).
Na veel ingewikkelde statistische analyses is gebleken dat deze vorm van therapie wel degelijk significante verbeteringen teweegbrengt in de schrijfkwaliteit van kinderen en dus effectief is.

Het volledige artikel kan hier geraadpleegd worden.

Hiep hiep hoeraa!

Veel (lees)plezier deze keer!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s