Geen slijper nodig bij deze kleurpotloden

Veel kinderen hebben het moeilijk om een slijper correct te gebruiken. Ze draaien het potlood niet volledig rond waardoor ze met één kant van het potlood niet meer kunnen tekenen. Ik ben grote voorstander voor het aanleren van deze vaardigheid, maar soms kan een alternatief ook (tijdelijk) aangewezen zijn.

IMG_1694.jpg
Op dat moment komen de potloden van Crayola zeker van pas. Dit zijn potloden met een zachte textuur. Je draait gewoon aan het gommetje achteraan op het potlood en dan verschijnt er een nieuw stukje potlood. Het gommetje zelf werkt uitzonderlijk goed! Het werkt zelfs beter dan bij gewone kleurpotloden.

Het voordeel van deze potloden is dat je geen slijper nodig hebt en het gommetje erg goed werkt. Het nadeel is dat je het potlood uiteraard ook te ver kan uitdraaien waardoor het kan afbreken. Aangezien de potloden niet navulbaar zijn, kan dit de potloden snel onbruikbaar maken. Niet echt geschikt dus voor impulsieve kindjes. Je moet de potloden wel al erg ver uitdraaien om ze af te breken.

Ik vind deze potloden zeker een aanrader bij kinderen die de slijper (nog) niet kunnen gebruiken.

Op volgende link kan je de potloden aan het werk zien:

Ik heb een pakje met 12 potloden gekocht voor €4.99 in de Fun waar ze zelfs goedkoper zijn dan op internet.

Veel (schrijf)plezier!

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Geen slijper nodig bij deze kleurpotloden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s