PacMannetjes

Te weinig duimoppositie, een hypotone zwakke greep of gewoon voor de fun. Je kan de zelfgemaakte PacMannetjes gebruiken voor een grote verscheidenheid aan doelstellingen.

Hoe ga je te werk?
Neem een oude tennisbal en maak met een scherp mes een sneetje. Dit is het mondje van het PacMannetje. Hoe breder je het sneetje maakt, hoe minder kracht het kind zal moeten uitoefenen om het mondje te openen. Ik heb een volledige familie PacMannetjes met verschillende mondjes gemaakt zodat ik voor elk kind wel een passend Mannetje heb.

IMG_8912

Let er wel op dat het kind actieve oppositie gebruikt voor het openen van het mondje.

Voor sommige kindjes is de tennisbal nog te moeilijk of zijn de handjes te klein. Dan kan je kleine plastic strandballetjes gebruiken. Deze zijn kleiner en veel zachter waardoor de oefening een stuk gemakkelijker wordt.

IMG_8911

Ik laat de kinderen vaak propjes met woordjes opeten. Eenmaal het PacMannetje gegeten heeft, moeten ze het verfrommelde papiertje met hun voorkeurshand openen (fijne motoriek includeren: CHECK!). Dit woordjes schrijven ze dan op een schrijfblaadje. Je kan de Pacmannetje ook knoopjes of andere dingen laten ‘eten’ of gewoon laten babbelen.

IMG_8919

Veel (schrijf)plezier!

 

Advertenties

Een gedachte over “PacMannetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s